logo JKinformationsforum 700px

dela artikeln

FORUM NR 5 – 2018

Innehåll i detta nummer:

En internationell festival
Om åringsauktionen – intervju med Christer Schildt
Kommande storlopp på Jägersro och Bro Park, bl a Magic Million
Prix de l’Arc de Triomphe på söndag
Äldsta medlemskapet i Jockeyklubben
Den gamla målningen – Esquire
Notiser 


Festival med internationell prägel

Inte mindre än tolv gästhästar – från England, Frankrike och Tyskland – mötte upp vid Stockholm Cup-dagen på Bro Park. Och de var ingen utfyllnad i programmet. Två av dem vann. Inte minst imponerade engelsktränade Thundering Blue (e Exchange Rate) i Stockholm Cup International. Hingsten hade handicaptalet 100 i programmet och vann lätt före landsmannen Crowned Eagle.

Den segern var värd 800 000 kronor, medan tyske Wonnemond (e Areion) lade beslag på 500 000 kr i Tattersalls Nickes Minneslöpning (listed), där han besegrade Plata o Plomo.

Ytterligare en seger gick till Tyskland, när Summershine lade beslag på 150 000 kronor i långloppet Bro Park Festival Handicap efter att ha tagit sig förbi Eye In The Sky på sluttampen.

Att ryttarna omfattade namn som Silvestre De Sousa, Fran Berry och Pat Cosgrave minskade inte kvaliteten på tävlingsdagen. Och en ryttare med rötterna i Mongoliet, som Wonnemonds segerjockey Bayarsaikhan Ganbat, har vi aldrig sett på våra breddgrader.

All heder till sportchefen Dennis Madsen för denna internationella ram, något liknande har knappast upplevts sedan 1970-talet.

Fredagens Breeeders’-lopp bjöd av propositionsmässiga orsaker inte på samma internationella inslag, men som vanligt tog våra gäster från Danmark och Norge för sig ordentligt av prispengarna, men huvudparten stannade i Sverige genom Snake Lakes lätta seger i Breeders’ Trophy Classic, som hade ett segerpris som låg ca 250 000 kronor över det i Stockholm Cup.

Snake Lake (e Eishin Dunkirk-Solid Snake) har därmed på tolv starter raden 4-4-1. Alltså bara tre gånger utanför trion, vilket inkluderar en fjärdeplats i Derbyt. Vanja Sandrup tränar åt Team Trotters. Valmir De Azeredo red och Pernilla Nilsson har fött upp hingsten.

Därmed blev Vanja Sandrup ledande tränare under festivalen (fredag och lördag):
1. Vanja Sandrup 1.119.555 kr
2. Niels Petersen 905.500
3. Wido Neuroth 821.496
4. David Menuisier 800.000
5. Bent Olsen 588.742
6. Sören Jensen 567.092
7. Dina Danekilde 545.000
8. Sascha Smrczek 500.000
9. Jan Björdal 300.000
10. Marco Botti 300.000

(I prispengarna är inte hästägarpremier inräknade)

Festivalens ledande uppfödare blev Rävdansens Stuteri med 1 207 339 kronor, knappt före Pernilla Nilsson med 1 194 926.

Ännu högre belopp gällde för den mest framgångsrika avelshingsten, Eishin Dunkirk, vars avkommor sprang in 2 410 018 kronor under de två dagarna. Bland annat svarade han för ettan, tvåan och fyran i Breeders’ Trophy Classic.

thunderingblue

Thundering Blue vinner Stockholm Cup International, riden av Fran Berry


Var det en bra åringsauktion?

pim  Alastair Pim var som vanligt ambitiös auktionsutropare

Åsikterna går isär om årets åringsauktion på Happy Tammsvik, som arrangerades av SÅEF, Stockholms Åringsauktioner.

På Svensk Galopps hemsida handlar rubriken om ”nya rekord”. Vidare heter det: ”man noterade nya rekord både avseende högsta bud och snittpriser.”

Detta är korrekt. Det högsta priset, 600 000 kronor, som betalades för en hingst efter Appel Au Maitre-Xtase, är nytt högsta auktionspris för Sverige. Säljare var Morten Buck i Buck Racing och consignor, för att tala katalogspråk, Jessica Long. Köpare Vanja Sandrup i kommission.

Hos Jessica hade också den som fick det näst högsta budet 520 000 kronor, en hingst efter Poet’s Voice-La Zona, fötts upp och preparerats. Säljare Stall Perlen och köpare Wido Neuroth i kommission.

Mycket pengar betalades också för Careless Whisper efter Barocci-Flip Flopping Fly, som Rävdansens Stuteri sålde till Niels Petersen i kommission för 450 000 kronor.

Även snittpriset var rekordhögt, 121 728 kronor.

Däremot kan siffran för antalet sålda hästar diskuteras. Enligt de officiella siffrorna såldes 81 av de utropade hästarna och bara 10 återropades. Detta är en sanning med modifikation. Avigsidan av det nya storloppet, Jockeyklubben Magic Million, är att för att få vara med måste hästen vara svenskfödd och ha sålts i ringen på SÅEF:s auktion. Därför blir en del försäljningar camouflerade återrop.

Troligen är en mer korrekt siffra att 59 åringar såldes, 26 återropades och 6 fick inget bud. Säkert såldes flera av dessa ”camouflerade” återrop efter auktionen, men samtidigt antyder siffran att det fanns en hel del uppfödare som knappast kände av någon rekordstämning.

En av Sveriges största uppfödare tillika stor säljare är Christer Schildt på Ljungstorps Stuteri, som säger:

-Det var blandat resultat. Ingen riktigt bra auktion men heller ingen dålig. Det saknas köpare till mellanklassen, hästar som kan säljas för 50 000-100 000 kronor.

Hans uppfattning är att miljonloppets regler gör att återropen döljs.

-För att vara med i detta lopp tvingas man anpassa sig till reglerna och ”uppfinna” köpare. Jag är själv inte oskyldig, medger Christer.

I övrigt uttrycker Christer sin beundrar för det jobb som Roger Asp och Leif Wretman i SÅEF lägger ner på arbetet med auktionen:

-Jag vet av egen erfarenhet hur mycket grovjobb och logistik som ingår.

Däremot har han synpunkter på en del inslag:

-Att vara på plats redan klockan 10 dagen innan är svårt, inte minst för oss som kommer långväga ifrån. Själv fick jag inte loss någon chaufför till den tiden.

-Jag ser gärna också att auktionerna varvas mellan Stockholm och Skåne. I Skåne vore Flyinge en utmärkt plats.


Mer än 60 år i galoppsporten

Galoppintresset vaknade tidigt för Christer Schildt.

Som grabb bodde jag bara en mil från Sextorps Stuteri, som ägdes av skeppsredare Jörgen Lorentzen i Stall Dalen, ägare till stjärnor som Stratos, Cosmos, Alterani, Aleppo, Expectation med flera.

-Det var många fina hästar att följa. Några år senare fick en annan galoppentusiast samma ingång till sporten, nämligen Sten Thynell (Stall Lambada).

-Min första häst var ingen blåblodig stjärna utan en enkel häst som hette Nilla (efter Allasch). Jag köpte henne av en amatörtränare som hette Agne Åström, och betäckte henne med Pan, som visserligen var derbyvinnare men ingen succé i aveln. Första fölet i min ägo fick namnet Panilla och föddes 1971.

-Derbyvinnare var också min första egna avelshingst, Aleppo (e Hyperbole-Altruist). Han lämnade bland annat Tai-Fung som för Mr Ascot vann Jockeyklubbens Jubileumslöpning.

-Jag fick köpa honom för 15 000 kronor och fick ett års betalningsanstånd.

Aleppo var inte bara svensk derbyvinnare utan vann även Norsk Derby och Jockeyklubbens Jubileumslöpning i Stall Dalens blå-vit-röda färger.

Frånsett Flyinge Stuteri under Statens beskydd har ingen svensk hingsthållare köpt eller leasat så många hingstar som Christer Schildt:

-Det handlar väl om en 20-25 stycken.

I det stora avelsverket ”Galopp – Kapplöpningar och Fullblodsavel” skriver författaren Kurt Graaf:
”Christer Schildt har visat en förbluffande förmåga att för en eller flera säsonger leasa utländska säsonger, många gånger av mycket god kvalitet.”

Bland annat ställde han upp en rad hingstar som fötts i USA: Steve’s Friend, National Zenith, Ragtime Band, Eighty Eight Keys.

Från Olle Stenströms stall köpte han likaledes USA-födde Colombian Friend (e Fair Ruler), som började verka i aveln 1979. Där lämnade han bland andra stjärnsprintern Simon Sacc och likaledes mycket snabbe Mandarin. Colombian Friend blev championhingst 1984, 1988 och 1989.

Championhingst blev även Steve’s Friend (Stevward) – 1990 och 1991. Han lämnade bland andra Ljungstorpsuppfödde Mr Clapton som var tvåa i Derbyt 1990.

Under senare säsonger har Christer haft ett bra samarbete med Michael Osborne hos Schejk Mohammeds Godolphin när det gäller hingsleasing. I år har Grupp 1-vinnaren Casamento stått uppställd på Ljungstorp:

-Men nu har hans avkommor gått så bra i England och Irland, så de ville ha tillbaka honom. Men kanske blir det en ny hingst nästa säsong.

Verksamheten lär alltså fortsätta på Ljungstorp, som är samma plats som tidigare var Sextorps Stuteri. Den plats som ursprungligen var Ljungstorps gård såldes år 2000 men namnet har återuppstått på det ställe, där Christer Schildts galoppintresse en gång väcktes.

-Är det fortfarande lika roligt?

-Ibland är det ett helvete men oftast är det kul, skrattar Christer. Men man behöver ibland kickar som Mrs Loreen, som föddes på stuteriet. Hon går i januari till Lanwades Stud för betäckning med Sea The Moon. Sedan kan man fundera vart hon ska gå året därpå, eftersom vi har rätt till ytterligare en fri betäckning.

”Vi” är delägarna i Stall Flimmer där bland andra ingår sonen och partnern Mathias, medlem i Jockeyklubben liksom pappa, som varit med sedan 1988.

stallflimmer

En av de framgångsrikaste hästar som fötts upp på Ljungstorps Stuteri. Här tar hon farväl av Jägersropubliken. Bland ägarna i Stall Flimmer ingår Christer Schildt, Agne Rudenstam och Mathias Schildt, alla medlemmar i Jockeyklubben.

Synpunkter på auktionen är välkomna. Maila info@jockeyklubben.se


Kommande svenska storlopp

Två stora svenska kapplöpningsdagar är i faggorna. Den första är på Jägersro nästa söndag, den 14 oktober.

Dagen toppas av Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning och Peas And Carrots Minneslöpng, med 400 000 respektive 300 000 kronor i prissumma.

Högst rankade i SFK Jubileum är Golden Tyranny, som kommer från lätt seger i Breeders’ Trophy Stayer och vinnaren av Svenskt Derby, Nordic Defense, som senast var godkänd sexa i Stockholm Cup International.

I Peas And Carrots Minneslöpning har tre hästar 90 eller mer i handicaptal. De är Plata o Plomo, Victor Kalejs och Spitzbergen.

På Bro Park torsdagen den 18 oktober vankas det ännu fler storlopp, varav två miljonlöpningar. De är dels Svenskt St Leger, årets sista klassiska löpning, och dels nya tvåårsloppet Jockeyklubben Magic Million.

Vidare rids Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris (600 000), Stockholm Fillies And Mares Stakes (500 000) och Mischa Kahns Minneslöpning (300 000). I övriga fem lopp denna kväll delas det ut 706 000 kr. Så sammanlagt 4 106 000 kronor.

magicmillion 200px

Jockeyklubben Magic Million rids för andra gången och har en prissumma på 1 miljon kronor. 2017 vann årets vinnare av Breeders’ Trophy Classic, Snake Lake


 Världens bästa galopplöpning

På söndag rids världens bästa galopplöpning, Prix de l’Arc de Triomphe, sponsrad av Qatar. Det är inte världens rikaste lopp. Det är det nya Pegasus World Cup i USA men det är loppet med den högsta ratingen.

Dessutom omges huvudloppet av 15 andra löpningar lördag och söndag, som ska ridas på det nyrenoverade Longchamp. Förutom Prix de l’Arc har ytterligare åtta lopp Grupp 1-status.

Prissumman i ”Arcen” är 5 miljoner euro, det vill säga det tiodubbla i svenska pengar.

För närvarande återstår 19 hästar, men den tidiga förhandsfavoriten Cracksman (e Frankel) är osäker startande på grund av banan som beräknas bli ’firm’. September har varit mycket torr i Paris.

Favorit blir sannolikt i stället fjolårsvinnaren Enable (e Nathaniel), ett sto som liksom Cracksman tränas av John Gosden. Betrodda är också två söner till Galileo: franske Waltgeist, som tränas av André Fabre, och Kew Gardens, som tränas av Aiden O’Brien.

Det ryktas att 3-åriga Sea Of Class (e Sea The Moon) ska efteranmälas till loppet. Hon kommer i så fall att mötas av stora förväntningar efter segrar i Irish Oaks och Yorkshire Oaks. Hon tränas av William Haggas.

prixdelarc

Årets Prix de l’Arc de Triomphe-affisch


 Äldsta medlemskapet i Jockeyklubben – Per-Erik Persson

Redan 1961 valdes Per-Erik Persson in i Jockeyklubben.

-Jo, det var genom min pappa, Olof Persson, som själv var medlem i klubben.

Per-Erik har följt galoppsporten sedan barnsben.

-Vi åkte alltid in till Jägersro, när det var tävlingar. Sedan brukade vi äta middag på Savoy. Det var mycket trevligt.

Pappa Olof Persson blev medlem i Jockeyklubben 1940 och var både ägare och uppfödare. Som ägare startade han 1932 och registrerade pseudonymen Stall O P.

Detta skildras i skriften ”Tröja mörkblå med vita armbindlar, mössa mörkblå och vit”. En enkel stencilerad produkt som gavs ut 1978. I den heter det bland annat:

”Sedan denna dress komponerades 1932 har stallet varje år haft hästar som tävlat i den. Det är en oslagbar notering. Under de 46 år dressen funnits har den prytt drygt 100 hästar, som tillsamma sprungit in närmare 1,2 miljoner kronor.”

Den första hästen ett tvåårigt sto, kallat Nemorosa nöjde sig med att springa in 255 kronor. Året därpå kom första segern genom tvåårige Frack. Då tävlade tre hästar för stallet. Den omfattningen hade Stall O P i stort sett hela 30-talet. Nästan alla hästarna var uppfödda på Knutstorps stuteri, Sveriges största uppfödare vid denna tid.

-Min pappa lärde känna greve Wachtmeister när han åkte runt med hästspann och besökte kunder till det företag han bedrev med spannmål och trävaror, berättar Per-Erik Persson, som senare kom att driva företaget vidare.

Så småningom började Stall O P med egenuppfödning i Kågeröd, som låg nära Knutstorp. Det dröjde till 1947 innan den första egna uppfödningen segrade. Det var fuxstoet Cerea, som sedan blev mycket framgångsrik och fertil i aveln.

-De uppfödningar jag minns bäst, berättar Per-Erik, är Prince som vann Dansk Derby 1955 och Neckman som vann Norsk Derby 1966, dock inte i vår ägo. Men vi var på plats både på Klampenborg och Övrevoll. I de egna färgerna vann stallets Iran Svenskt Kriterium och Cero var trea i derbyt. En tredjeplats i det blå bandet hade erövrats redan 1940 med Port Said.

Till en början anlitade stuteriet Knutstorps hingstar och senare Statens hingstar. Men under senare decennier anlitades egna hingstar som Nektar, Pirana och Vicke.

Den förste tränare som anlitades var Axel Thorngren senior. Sammanlagt kom 13 olika tränare att anlitas, såväl på Ulriksdal och Täby Galopp som Jägersro och Åby. Den siste tränaren som anlitades var Bengt Bengtson på Jägersro.

När Olof Persson avled 1977, 83 år gammal, började stallet avvecklas, även om Per-Erik Persson drev det vidare ett kort tag.

En dotter till Per-Erik har stuteriet kvar men driver ingen hästavel. Dock rider ett barnbarn dressyr, berättar Per-Erik.

-Så hästintresset finns i familjen. Själv följer jag galoppsporten genom TV-sändningarna. Det är trevligt. Jag följer gärna också golfsändningar.

-Jag spelade själv golf fram till i fjol men nu är jag inte så aktiv. Åldern börjar ta ut sin rätt.

Per-Erik Persson fyller 90 år nästa år, så det må vara tillåtet att ta det lite lugnt.

dress stallOP 

Dressguide från 1978 med Stall O P i fokus

op vickberg

En senare Stall O P-representant: Vickberg (Peter Hainsworth i sadeln – Jägersro 31 juli 1977)


Den gamla målningen – Esquire

esquire

Den här tavlan hänger i redaktörens arbetsrum. Den föreställer en favorithästar från ungdomen.

Hästen är Esquire, en fux hingst som föddes på Hägerneholms stuteri och tävlade i dess ljusblå färger under hela karriären, som varade i sju säsonger samt ett antal år i avelsboxen.

Sammanlagt gjorde hingsten 50 starter och tog 20 segrar. Att det inte blev fler starter hänger samman med att hingsten under senare säsonger kombinerade tävlandet med avelsverksamhet.

Esquire segrade på distanser mellan 1000 och 3000 meter. Vinstsumman uppgick nästan till 100 000 kronor (vilket skulle motsvara ca 1,4 miljoner kronor i dag).

Esquire vann under alla sju säsongerna, tränad av stuterichefen Eric Fredlund, utom under de allra första tvåårsstarterna, då Lars Rosvall hade ansvaret.

Som treåring var Esquire trea i Svenskt Derby (bakom Amigo) och Jockeyklubbens Jubileumslöpning och segrade i Grand Prix bland äldre hästar, liksom i Tre Kilometer.

Fyraårssäsongen gav vinster i Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning och Upplandlöpning. I det senare loppet, som hade en högre status då än nu, segrade fuxen också som fem- och sexåring.
1951, då fem är, gammal vann sonen till Desiderio och Witching Hour, också Kapplöpningssällskapets Stora Pris.

Även som sjuåring hävdade Esquire sig i eliten. Han var då bland annat trea i Stockholms Stora Pris.

Hägerneholms Stuteri etablerades 1945, då Eric Fredlund övertog större delen av hästbeståndet på Knutstorps stuteri, när ägaren greve Claes Wachtmeisier avled. Köpet inkluderade Desiderio, som var en favorit för Eric Fredlund och gjorde att Hägernehoms första föl alla fick ett D som begynnelsebokstav. Så det blev E när Esquire föddes 1946. Fast Esquire kallades vanligen ”Tusse”. I alla fall av Eric Fredlunds hustru Naemi.

Tavlan är målad av den kände hästporträttören Sven Sixtensson.


Notiser:

Hurricane Red

2010-talets bästa häst i Sverige, Hurricane Red (e Hurricane Run-Bounce), har avslutat sin imponerande karriär. Sammanlagt blev det 43 starter under sju säsonger som resulterade i 18 segrar, 11 andraplatser och 4 tredjeplatser. I prispengarna blev det 7.847.331 kronor.

Bland segrarna märks Svenskt Derby, Voterlöpning, Hurricanelöpning. Pramms Memorial, Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning, Stockholms Stora Pris 3 gånger och Oslo Cup.

Vid en ceremoni på Jägersro den 14 oktober kommer Hurricane Red och kretsen omkring honom, Stall Zada (Marianne och Charles Andrén), Lennart Reuterskiöld Junior och Jacob Johansen (som satt i segersadeln nio gånger) att avtackas.

Dessbättre är det inte slut på 8-årige Hurricane Reds karriär. Eftersom han alltjämt är hingst, fortsätter den i avelsboxen.

Hans pedigree försämras inte av att hans halvsyster Icecapada under flera säsonger varit ett av de bästa stona i Skandinavien, om inte det allra bästa.

hurricanered

Hurricane Red tillsammans med skötare Malin Janninge efter segern i Stockholms Stora Pris i år

Mrs Loreen

En annan reklamhäst för Stall Reuterskiöld Junior, Mrs Loreen (e Needwood Blade-Irish Dolly) avslutar också sin segerrika karriär. Den resulterade i 30 starter, som gav 17 segrar, 4 andra- och 5 tredjeplatser. Stall Flimmer (Christer Schildt, Mattias Schildt, Agne Rudenstam med flera) belönades med 2.746.500 kronor. Hon föddes på Ljungstorps Stuteri.

Bland hennes segrar kan nämnas Malmö Stads Pris/Sofierolöpning, Altamiralöpning och Margareta Wettermarks Minneslöpning, två gånger.

Segrarna i Minneslöpningen ger henne rätt till gratis betäckning med en av hingstarna på Kirsten Rausings Lanwades Stud i Newmarket. Den utvalde är Sea The Moon.

Danska åringsauktionen

Genomsnittspriset var högt på den danska åringsauktionen, 130 727 d kr, vilket motsvarar ca 170 000 svenska kronor. Dock såldes bara 33 av 74 utbjudna åringar. Dyraste köpet blev 575 000 d kr för en åring efter Wilshire Boulevard-Gift From The Sea, som York Stutteri sålde till Marc Stott i kommission.

Veteraner

Björn Zachrisson (Bezäta) tog nyligen tillsammans med förre tränaren Björn Björkman initiativet till en galoppveteranträff i Danderyd. Det verkade uppskattas. Mer än 30 deltagare möte upp till denna första träff, som kan bli återkommande.

IFHA-konferens

I samband med Prix de l’Arc-helgen genomförs som vanligt – för 52:a gången – den stora internationella konferensen i IFHA:s regi, International Federation of Horseracing Authorities måndagen den 8 oktober. Den leds av Louis Romanet. Bland ämnena som ska behandlas är poolspel, regelharmonisering och jockeysäkerhet.

Svensk Galopp representeras av Helena Gärtner och Dennis Madsen.

SGS

På lördag den 6 oktober anordnar Stockholms Galoppsällskap höstmöte. Det äger rum på Bro Park. Vid mötet ska 17 fullmäktigeledamöter utses.

Norska topphästar

I samband med Breeder’s-dagen på söndag på Övrevoll har den norska hemsidan presenterat en lista med de bästa norskfödda hästarna genom tiderna. Den publicerades första gången i fjol av journalisten Birger Christensen. De fem högst placerade är:

1) Funny Legend, född 2001
2) Theatrical Award, född 2005
3) Martellian, född 1996
4) Ragazzo, född 2009
5) Nicki Hill, född 1996.


 

easy kb


Jockeyklubbens Informationsforum
Länkar till samtliga enskilda artiklar hittar du här

Ansvarig utgivare: Jan Kleerup
Texter: Björn F Eklund
Webmaster: Jan Sjunnesson

Bilder: Bildbanken, Svensk Galopp (där inte annat anges)
Forum ger även plats för annonser – med anknytning till galoppsporten.
Spalterna står öppna för kommentarer och debatter.
Maila till 
info@jockeyklubben.se.

 

 

 

Save

bakertilly JK

Senaste galoppnyheterna

Annons

Prenumerera på Jockeyklubbens nyhetsbrev!

Beach Road One

Säsongspremiären avklarad på Bro

Bro Park inledde galoppsäsongen med en händelserik dag i onsdags. Beach Road One blev säsongens första vinnare i Sverige. Och lärlingen Angelika Berg gjorde storstilad ...
KAJSA L med Annie o Andreas

Smakstart på proffskarriären för Kajsa 

Klampenborgs skandinaviska premiär i lördags blev välbesökt.  Det blev en svensk tränarseger under dagen, dessutom med en egen uppfödning!    Kajsa Lindsjö är en av de sju ...
Swinging Of Venice

Svensk galopp-premiär på onsdag

På onsdag rids det sju lopp på Bro Park.Det är startskottet för den svenska galoppsäsongen 2024. Championjockey Per-Anders Gråberg är tillbaka i sadeln, efter en ...
Klampen TOPPBILD

Nu är vi igång i Skandinavien!

Säsongspremiär för galoppen på dessa breddgrader, på Klampenborg på lördag. Flera svenska tränare finns på plats, med starthästar från sina stall: Francisco Castro, Peter Jardby, Kajsa Lindsjö, Jessica Long, Roger ...
Eneboga herrgård

Ur den svenska galopphistorien: Eneboga stuteri

Då och då hör läsare av sig till Jockeyklubben för att få information om hästar, ryttare och andra aktiva från äldre tider. Så till exempel ...
Laurel River TOPPBILD

Utklassningsseger i Dubai World Cup

Det kom som en blixt från klar himmel.Inte många hade förväntat sig en ren och skär uppvisning, i årets upplaga av Dubai World Cup. Och ...
Ushba Tesoro TOPPBILD

Förra årets segrare favorit i Dubai World Cup  

Då var det dags för Dubai World Cup.Världsstjärnornas drabbning i ökensanden, med tolv miljoner dollar i total prissumma i huvudlöpningen. Inte helt oväntat så har ...
Markytan i Bara som Svedala kommun är beredda att avyttra för att brukas som galoppanläggning, är på cirka 52 hektar. Foto: Svedala kommun

Hyresavtal nästa stora steg för Bara-projektet

Kathrine Heiberg och Lotta Strömgren Jönsson är personerna bakom Fastighets AB Bara Hippdrom, bolaget som är drivmotorn för att en ny galoppanläggning i Skåne blir ...
Gammal är äldst: Willie Mullins, längst till höger i sedvanlig hatt, efter Galopin Des Champs seger i Cheltenham Gold Cup. Foto: Patrick McCann / Racing Post

Mullins-dominans under årets Cheltenham Festival

Cheltenham-festivalen blev en klang-och-jubel föreställning för hindernestorn Willie Mullins.Irländaren Mullins stall segrade i Champion Hurdle på öppningsdagen, Gold Cup på avslutningsdagen och firade stor framgång ...
Jagers NY GENREBILD

Skåne: Läget uppe på ministernivå 

 Jockeyklubben har tidigare berättat att riksdagsman Per-Arne Håkansson väckt frågan om framtiden för galoppen i Skåne.Detta skedde via en skriftlig fråga till finansmarknadsminister Niklas Wykman.Nu ...

Prenumerera på Jockeyklubbens nyhetsbrev!

Rulla till toppen