Ordföranden har ordet

Bästa Jockeyklubbsmedlemmar!

Det blir några hektiska dagar nu med Jockeyklubben. Styrelsemöte, årsmöte och vårmiddag på onsdag och sedan Nationaldagsgaloppen på Gärdet den 6 juni!

På årsmötet har vi hela 11 ansökningar om medlemskap att besluta om. Mycket trevligt med så stort intresse för Jockeyklubben! På middagen ser vi fram emot att utdela en donation till Fredrik Johansson för hans fantastiska karriär som jockey och för hans insatser idag för nya unga jockeys! Vi kommer också att få höra om honom berätta om detta. Som vanligt blir det en sweepstake till svenska derbyt till kaffet.

På Gärdet den 6 juni har Jockeyklubben ett tält som vi delar med dagens hästägare och tränare. Dit är du välkommen, men kom ihåg att du måste bära klubbmärket för att komma in. Vi bjuder på bubbel och jordgubbar. Nationalsång kl. 12.00. Sedan har vi ett lopp som vi sponsrar, Jockeyklubbens Nationaldagshandicap. Det är endast öppet för svenskfödda hästar, då det är ett sätt för oss att ”främja den ädla hästaveln och galoppsporten i Sverige” som det står i våra stadgar. Till vinnande ägare i det loppet delar vi ut ett fint vandringspris, en häststatyett, som skänkts till oss av Anders Zackrés.

Apropå Nationaldag var jag i Oslo på 17 maj och fick vara med om en fin seger på Övrevoll med min delägda Seaside Song. Det var en härlig stämning på banan med många folkdräkter och senare riktig feststämning i Oslo. Verkligen en skön känsla att åka så långt och få uppleva en seger, dessutom på ”syttende mai”. Glädjen smolkades något när jag kom hem och fick brev från norska polisen att jag får böta för fortkörning. Hastighet 78 km/tim där det gällde 70 km/tim. Dold fartkamera!
Med önskan om en trevlig och skön Nationaldagshelg!

Jan Kleerup
Ordförande

logo jk forum

 
Länkar till samtliga enskilda artiklar hittar du här

Ansvarig utgivare: Jan Kleerup
Texter: Björn F Eklund
Webmaster: Jan Sjunnesson

Bilder: Bildbanken, Svensk Galopp (där inte annat anges)
Forum ger även plats för annonser – med anknytning till galoppsporten.
Spalterna står öppna för kommentarer och debatter.
Maila till 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

 

 

Save

Skriv ut