Ordföranden efter årsmötet: ”Behövs en enad Svensk Galopp”

Per Larsson blev omvald som ordförande vid den ordinarie föreningsstämman. Ordförandestolen uppnådde han första gången vid extrastämman i februari 2018. Som styrelseledamot valdes han in 2017.

Jockeyklubbens Forum har ställt några frågor till Per Larsson. Först hur han upplever stämningarna efter stämman:

-Det känns destruktivt av Stockholms Galoppsällskap att hota att likvidera den nuvarande organisationen i protest mot styrelsen men vi är bara en liten del av galoppsporten, där många har en roll och inflytande, som t ex sällskapen och Jockeyklubben. Vi behöver förbättra förståelsen för olika uppfattningar. Det behövs ett enat Svensk Galopp

- Från mitt hjärta kan jag säga att det är oerhört viktigt att vi koncentrerar oss på vad som gjorts och vad som ska göras.

På fråga om vad Susanne Hamiltons avsägelse som styrelseledamot innebär vill Per Larsson bara hänvisa till vad hon skrivit på Svensk Galopps hemsida (vilket också återges i detta nummer) och vad han själv sagt som kommentar. Men han understryker att hon är ”en fantastiskt bra och kompetent styrelseledamot och hoppas att hon kommer tillbaka till sporten”.

Forum: ”Du beskrev nyligen (i ett brev till SGS) den ekonomiska situationen som pressande. Det gällde bl a behoven att rusta upp Bro Park, bygga bana i Skåne och läktare i Göteborg. Vad görs för att förbättra ekonomin?”

-Som de flesta förstår är ATG vår viktigaste affärspartner. Vi ser en förändring i monopolsituation och ingen vet säkert vad som händer i framtiden. Det kan komma andra tankegångar utifrån. Galoppsporten behöver flera affärsidéer. Därför är vår verksamhetsplan och strategiplan så viktig. Arbetet börjar nu 2019 och planerna ska vara genomförda 2023. Jag tror vi hinner det. Men, jag upprepar det, ATG är vår viktigaste partner

”Vilket år invigs en ny galoppbana i Skåne?”
-Svedala kommun håller nu på med en detaljplan för området. Den beräknas bli klar i november i år. Sedan är det mycket annat som ska plats, som alla som är verksamma i byggbranschen vet. Ambitionen är att vara klara när travet lämnar Jägersro. Men det kommer att ske i omgångar. Vi vet att travet har som ambition att vi ska lämna stallområdet nästa år. Men till själva tävlingsbanan har vi besittningsrätt.
-Om allt går vägen hoppas vi kunna flytta till den nya anläggningen strax efter 2023,
”Vad är din personliga inställning till vintergaloppen?”

-Jag har inget emot vintergalopp, eller som man också säger åretruntgalopp. Man måste se det ur två aspekter, dels affärsmässigt, dels ur frågan om hästarnas välfärd. Vi måste synas till mer och oftare. Det får inte vara som i påskhelgen, då travet hade fyra V75-dagar och galoppen ingen.

Per Larsson avslutar:

-Jag hoppas vi kan koncentrera oss och enas om framtiden. Jag känner ingen prestige. Jag vill bara att galoppen kunna sätta tänderna i nya projekt, både när det gäller de aktiva och spelmässigt.

-Vi måste satsa på ungdomen. Inte bara i ord utan också konkret.

per larsson

Per Larsson


logo jk forum
 
Länkar till samtliga enskilda artiklar hittar du här

Ansvarig utgivare: Jan Kleerup
Texter: Björn F Eklund
Webmaster: Jan Sjunnesson

Bilder: Bildbanken, Svensk Galopp (där inte annat anges)
Forum ger även plats för annonser – med anknytning till galoppsporten.
Spalterna står öppna för kommentarer och debatter.
Maila till 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

 

 

Save

Skriv ut